Vapaapäivän kunniaksi kävin ensin Jennyn ratsastuskurssilla (iman pentuja). Mikan mukaan olivat liikkuneet ulkona vauhdikkaasti sillävälin.

Lähdin vaihtamaan renkaita traikkuun ja otin koko rakkilauman autoon mukaan. Pennut pääsivät tutustumaan autohuoltoon yksi kerrallaan. Kovin olivat samanlaisia. Katselivat hetken paikoillaan ja alkoivat sen jälkeen tutustumaan uuteen ympäristöön reippaasti. En olisi ikinä uskonut löýtäväni koiratarvikkeita Masalan autosta, mutta siellä oli ihquja remmejä ja pantoja. Molemmilla on nyt sitten katu-uskottavat maastokuvioiset pannat ja remmit koiraihmisten tapaamisia varten. Ja kaikkia niitä lukuisia (?)kaupunkikäyntejä varten timanttikoristeiset pannat ja hihnat... Ja mun koirathan ei tunnetusti ole koskaan remmissä, että en ymmärrä mikä muhun meni:D.

Palauttaessani traikun tallille pääsivät ekaa kertaa heppoja haistelemaan. En uskaltanut päästää jalkohin, mutta söpösti nuuskuttivat Daisyn (sattui olemaan sisällä, Hurraan olin jo aiemmin heittänyt tarhaan) turpaa. Pihalla meni yksi suokki ohi ja olivat kovin tomerana menossa sitäkin katsomaan. Suvin ei annettu esittää miten tarhassa olevia hevosia paimennetaan.

Saivat myös sirut tänään. Lehmä söi basilikaa keittiön ruukusta ja ei huomannut koko sirua. Musta järsi vetolelua, mutta muisti sanoa vienosti au. Lehmän virallinen nimi tulee olemaan Easygoer ja Mustan Unbridled (jollen nyt muuta mieltäni ennen kennelliiton lomakkeen täyttämistä). Nimet ovat Kentucky ´derbyn voittaneiden hevosten listalta poimittu. Luja usko siihen, että möhkäleet menevät joskus miljoonaa on kova. Kotinimenä ollut tällä viikolla Pörri ja Aarne tai lehmä ja musta tai pennut tai tuletule tai tähäntähän

Tarkoitus olisi vielä (kun käyn ihan vähän töissä samalla), käydä hallilla katsomassa esteitä. Siellä on kyllä tänään dog frisbeekurssi ja kun en ehtinyt ajoissa, on hallissa normaalit iltatreenitkin, mutta katsotaan nyt jos sekaan ihanvähän mahtuisi. Sittenhän noita olisi aktivoitu yhden viikon tarpeiksi. Ja kävin mä pankissakin, mutta laiskuuttani jätin koirat autoon. huom. hienoon uuteen autoon!

 

Lisäys: Hallilla käytiin. Molemmat katselivat agilitytouhuja kiinnostuneena, tykkäsivät kovasti erityisesti Britan Rickypuudelista (joka kanssa tykkäsi pennuista). Hetken ihmeteltyään puuhastelivat tomerana, Musta jopa haukahteli muutaman kerran kimeästi (tuntuu vielä tässä vaiheessa hauskalta). Kokeilivat pikkukontaktia ja tietty keinunalastuloa:). Hauska puuhapäivä. Ja matkustivat hallille suljettuna kahdestaan pehmohäkkiin. Vetoketju menomatkalla huonosti kiinni ja perillä vain Lehmä häkissä. Takaisintulo molemmat häkissä, ensimmäiset 100metriä kuului ininää, sitten alistuivat.