Takaisin töihin ja pitkähkö päivä heti alkuun. Yhdellä tallilla oli kesälampaita pihalla irrallaan. Olivat koiriin tottuneita (kuulemma tulevat kohti lähelle meneviä koiria). "Pakkohan" mun oli saada kokeilla mitä Suvi tekee. Kun en mitään paimennuksesta ymmärrä, oli touhu varmaan samankaltaista, kuin laittaisi lapsen hevosen selkään ilman satulaa ja suitsia ja sanoisi, että rupea nyt ratsastamaan.

Suvi lähti innokkaasti ajamaan? lampaita. Huusin pois. Menimme sitten hepan taivutuksen jälkeen yhdessä. Olisi mieluummin kyllä paimentanut sitä hevosta (joka olikin yksi mun suosikkihevosista, eli hyvä maku koiralla). Suvi ei kyllä oikein tajunnut mitä pitäisi tehdä ja mulla ei ollut hajuakaan, mitä mun pitäisi tehdä. Musta pässi yritti pari kertaa kääntyä Suvia kohti ja puskea. Suvi ei purrut, mutta oli näpsäsevinenään pässin nenua ja pässi kääntyi takaisin tiiviseen laumaan, missä nököttivät paikoillaan koko sakki... Eipä voi sanoa, että neiti olisi kamalan kiinnostunut kerrankin luvallisesta paimennusyrityksestä ollut. Hevosten kanssa on paljon touhukkaampi.

Muuten ei tänään mitään kunnon treeniä missään. Aamulla ratsastus, koko päivä koirat irti eri talleilla eli ovat itse liikuttaneet itsensä. Roina kaatopaikalle ja yksi satsi viinimarjoja pihalta.