Suvi palasi mammalomalta agikisoihin. Tuloksena 5, 10, 5. Mutta kulki kovaa ja tuntui hyvältä viedä, ei tökkinyt yhtään. Joka radalta 1 rima (ainakin kaksi mun esteen päällä käskytyksestä) ja joku tollo ohjaaja ei vaatinut pysähtymään puomille. Ja saattoi siellä olla joku kaarros jossain, mutta ei ihan kauheita. Oli ihana mennä. Rosso hölkkäsi yhden nollan ja yhden yliaikanollan. Pennut olivat koko päivän kisapaikalla, elämänsä ekaa kertaa remmissä (ne katu-uskottavat maastokuvioiset). Lehmän mielestä remmit on syvältä ja hän osaa tulla luokse ja seurata ilmankin. Musta loikki tyytyväisenä pupuloikkaa(?) remmissä. Tapasivat Pirtun toista kertaa ja nyt leikkivät ihan oikeasti. Jopa melkein villisti!

Kisojen jälkeen menimme Janitan luo testattavaksi. Lehmä aloitti. En ole aiemmin itse nähnyt testausta, niin oli mielenkiintoista katsella touhua. Lehmis se "lehmänhermoilla" varustettuna rauhallisesti suoritti koko testin saaden 56 pistettä ja kauniin loppuarvion hienosta harrastuskoiran alusta. Ei pelännyt edes räminätölkkiä yhtään, vaikka viimeviikolla sai takkavälinetelineen niskaansa ja pakeni sitä kodinhoitohuoneeseen aika pitkäksi aikaa. Musta tuli toisena. Taistelutahtóinen nuori mies, jonka laumavietti selvästi Lehmää alhaisempi (äitinsä poika). Mustan mielestä kävely matolla Janitan perässä oli vähintäänkin typerää. Vetolelun kiskominen taas tosi kivaa, eikä räminätkään ahdistaneet. Sateenvarjoon tutustui, mutta ehkä Lehmää vähän hitaammin. Lopputulos 52 pistettä. Mukavaa oli, että molemmat keskittyivät hyvin. Ja saatiin kuva isästä ja pojista. En jaksa ladata mökillä, kun netti niin hidas. Molemmat pennut osasivat palauttaa lelun ja tehdä sylkkärin. Niitä ei siis tarvi enää treenata ollenkaan (ettei vaan mene pilalle).

Laihis alkanut hyvin. Vaikka ostaessani hedelmiä ja jotain mehulitkuja suklaan ja irtokarkkien sijasta, tuntuu kyllä pahalta. Ja valitsin ATT:n kanttiinista ruisleivän ihanan pullan sijaan... Karsinnoissa mä vaan mättään sitten herkkuja. Varsinkin, jos en pääse toka päivälle. Ja voihan se olla, että mahdollinen viikon kestävä viimehetken sauna/detox kuuri ennen karsintoja (jotta en häviä  vetoa), ei välttämättä paranna tulostasoa.

Huomenna jatkuu agileirin merkeissä. Onpa kivaa. En ole sitten aktiiviratsastusaikojen ollutkaan millään leirillä. Ja niistä aktiiviajoista taitaa olla yli 25v...