Perjantaina mukavissa Tampereen hevosklinikan avajaisissa. Hieno on klinikka ja kivaa oli avajaisissa. J. Karjalainen hauska ylläriesiintyjä.

Muutaman tunnin yöunien jälkeen Turkuun treeneihin. Munlaisia ihmisiä varten on varmaan kiva järjestää koulutuksia. Luulin meneväni englantilaisen naisen treeneihin, paikalla oli italialainen (tai sveitsiläinen?) mies. Suvi aloitti tekemällä nollalla koko radan (yksi empiminen kyllä ennen puomia). Nousi varmaan hattuun, koska sunnuntaina ei tullut nollaa ollenkaan. Su hyppärin paras tulos meillä aika kiva vitonen. Suvi ei mene ansaesteille helposti. Hakee avokulmakepit hyvin jos minä keppien toisella puolella tai jos lähetän ja leikkaan takaa. Lisätreeniä tarvii keppien toisesta päästä paikallaan itse pysyen avokulmaan lähetys. Lauantain havainto oli, että menee puomin tyhjään mun jäädessä kauaksi hyvin ekalla kerralla, mutta ei kestä montaa toistoa nopeana pysyen. Laitetaan treenilistalle.

Nicola kommentoi Suvia, että she is a good jumper, moves well and handler doesn't have to work hard to get the dog to turn well. Ohjaajasta kommentit eivät olleet yhtä ylistäviä. Ohjaan kuulemma sometimes (but only sometimes) hyvin. Lisäksi ohjaaja hermostuu, rupeaa hosumaan ja nostaa kädet korkealle? Tarviiko maksaa näille ulkomaan eläville kuullakseen saman kuin kotimaan treeneissä. Ja agi alkaa muistuttamaan ratsastusta, vaikka käy eri kouluttajilla (ihan hyvillä siis), tekee edelleen samoja virheitä... Tykkäsin Nicolan koulutustavasta. Ohjaustekniikat aika samankaltaisia kuin Liedossa, ei tarvi keksiä koko pyörää uudestaan. Sunnuntaina kommentoi takaaleikkauksien sopivan erityisen hyvin Suville. Ja minä kuulemma osaan tehdä takaaleikkauksia. En itse koe osaavani.

Varsinaisen koulutusradan lisäksi toisella puolella oli powell koosterata. Tein sen Suvilla la pätkissä. Ja vähän sunnuntaina. Suvi hakee putken puomin takaa vaikka mistä kulmasta ja hyvin hakikin. Puomin hakee myös hyvin, mutta ei ihan 100% (meni kerran putkeen, kun puomia ei näkynyt lähetyskohdasta. Toisella kerralla samasta haki oikein). Rosso ei hae putkea, vaikka se heitettäisiin sinne. (Tai meni se Jaakon ohjeilla oikein tarkasti vietynä). Suvin myös saa ansaesteiden ohi kepeille hyvin. Keppien loppuunviemistä häiriöesteiden ollessa lähellä tulee edelleen harjoitella.

Kotona eksoottista. Taas olemme unohtaneet tilata öljyä, vesiputki tai joku jäätynyt ja vettä tulee vain (kylmänä) jostain hanasta hieman. Oma bajamaja olisi poikaa. No, öljyä saadaan ennen torstaita ja huomenna tulee putkimies höyryttämään...

Vielä tarttee viikko odotella ennen Supsukan ultraa. Näyttää voivan pirtsakasti, en ole paljoa alapäähän tuijotellut. Sulhanen näytti oikein kivalta viikonloppuna mennessään Minnan kanssa agilityä. (oli ekakerta, kun näin Kuulan oman ohjaajan kanssa radalla...). Jalostuksen sivujuonena olen menneenä viikonloppuna saanut omilta vanhemmiltani (molemmat yli 70v) toiselta videon kuntosalilaitteiden käytöstä ikäihmisten treenauksessa (äiti oli yksi "malleista") ja isä julkaisi facebookissa sporttisen kuvan itsestään yli kuusikymppisten koristurnauksesta (ilahtuneena totesi saaneensa paljon peliaikaa nykyiseen tasoonsa nähden ja tehneensä jopa yhden korin).. Että mulla on siis urheilulliset geenit! Voi tosin olla, että nämä geenit ova parhaimmillaan vasta muutaman vuosikymmenen päästä...