Aamulla ensin ajatuksella ratsastus (kas kun tulokset parempia niin, kuinka yllättävää). Senjälkeen hallille treenaamaan Suvi ja asentamaan agilty Rotiin ja Håpiin.

Suvin kanssa kaikki se, mikä mennyt pieleen kisoissa. Mikään niistä asioista ei mennyt pieleen treeneissä, mutta tuli kaksi kertaa päällejuoksussa ohi esteen. Varmasti (!) ohjasin hyvin sen päällejuoksun siis. Mutta en saa menemään varsinkaan yksin hallilla ollessani niin kovaa puomia, että syöksyisi edessä olevaan putkeen tai edes ajattelisi muuta kuin pysähtymistä kontakteille. Nyt vaan siirretään tämä kisoihin? Haki keppien sulkukulmat vaikka mistä (avokulmat hakenut ennenkin)

Rotiin asennettiin putki. Tai siis edestakainen putki. Kun minä toisessa päässä ja Satu toisessa, juoksénteli onnessaan edestakas. Varmaan jatkossa kivan näköistä kisoissa tämä. Kontakteja ei Rotiin laitettu, kun sille opetetaan joku niiausmenetelmä, joka vaatii kotiharjoittelua. Hyppy ja takaakierto asennettu. Leikkii tosi hyvin heti vieraassa paikassa ja kulki pellolla reippaasti ihmisten edelläkin häntä pystyssä. Vähän hallilla haisteli leikkien välillä. Hyppäsi sitten omatoimisesti esteen, missä rima. Rima tippui. Onkohan sillä rimanpudotteluongelma? Tokoesteen (edelleen omatoimisesti tämäkin hyppy), suoritti hienosti.

Håp teki putken kaksi kertaa. Koitin senjälkeen lähettää sen putken vierestä puolipimeään kulmaan, rintamasuunta kaakkoon ja käsi ylhäällä. Mutta sanoin putki. Ei mennyt. Sadun mukaan kuitenkin osa (pieni osa)kolmasluokan koirista olisi sillä ohjauksella mennyt. Tyhmä pentu? Koska Håpille ehkä opetetaan nenukosketuskontakti, laitettiin se siihen varuiksi. Nenukosketus ok, mutta meni vauvapuomin (nostettiin samantien sinne ylös) hitaammin kuin Mao viime vuonna. Aiai. Hypyillä lähes hyvä, takaakierrossa toki ohjaajalla vaikeuksia (ei lähtenyt pelkällä kierrä sanalla, vai oliko se takaa, en muista enää). Leikki karvalelulla tosi hyvin, jopa roikkui siinä lopuksi ovelle asti suvimaisesti, mutta ei aluksi halunnut leikkiä vauvahelistimellä. Nirsokin vielä. Täytynee kuitenkin kokeilla agia vielä toisenkin kerran, kun meidän tokoliike (istumaahanistumaahanistumaahan-kaikki namikädellä), on tuottanut fifi-istumisen ja mutkamakuun. Kumpaakaan ei kait niissä virallisissa tokokisoissa ole.

Håp pellolla ujompi kuin Roti. Leikkivät kyllä keskenään onnessaan. Hopsukka muuten kasvattanut korkeat jalat ja pitkän selän. Se siitä hyvästä rakenteestakin:D.