Termi Mikalta. Hertta kuulemma pienenä oli innoissaan, saadessaan oppia uutta ja janosi uuden oppimista. Aivan erilainen kuin nämä nykyiset paimenkoiramme, kuulemma Håpkaan ei halua olla opin saunassa. Minä olen tietenkin eri mieltä.

Tänään tarjosi nenukosketusta naksulla oikein nätisti alustalle. Taisi olla kolmas tai neljäs naksukerta.

Eifertin kurssilla ma ja ti. Pitää niitä linjoja ajatella ja koittaa saada tiet lyhyiksi, millä tekniikalla, ei niin väliä. Mua huvitti Teemun kommentti, että hänen mielestään koirankin pitää ottaa vastuuta:D. Taisi olla haasteellista kouluttaa tätä porukkaa. Kivoja kuvia Annan mies otti, täytyy laittaa jossain vaiheessa. Kurssi oli Nooran ja Mikon kotona, luksuspaikka. Suvi oppi hyppäämään laiturilta mereen!!!

Håp karkaili muutamaan otteeseen kentälle, mutta käyttäytyi minusta muuten aika ok. Heitin senkin uimaan monta kertaa. Ei vielä halunnut mennä itse, joskaan ei kyllä panikoinutkaan. Söi namia aina mieluusti uintiretken jälkeen ja leikki leluilla. 

Meinasin jo ahditua, kun paimenkoirani paimentaa, kunnes tajusin, että sehän on äitinsä tyttö tässäkin (Suvin paimennus ei ahdista ollenkaan, kun tiedän, että osaa mennä silti kovaa missä vaan).. Tallilla Håp hupanen, kun imitoi Hurraan paimennusta ihan äidin elkein.

Suvi lähti tänään Ellun kanssa Gotlantiin tittelinhakureissulle. Tavoitteeksi on asetettu ruotsin agi ja hyppyvalio sekä Omielle, että Suville. Suvi oli selvästi oppinut paremmat kontaktit 48 tunnin aikana Elluna kanssa, samoin niistolle oli tehty jotain, koska onnistuin itse tekemään kolme nistoa ilman tökkimistä peräjälkeen. Näppärää, kun on taitavia kavereita! Mukavaa reissua Ellu, Iris ja Tiina!

Mökillä pitkillä metsäretkillä erittäin vaihtelevissa, osittain ryteikkö maastoissa. Taitava pikkupentu selviää oikein näppärästi risukoista ja kalliokiipeilyistä.