Näyttääkö yllä oleva koira siltä, että sen piti synnyttää tunti sitten? Ei minustakaan. Jos en tuntisi pentuja kädellä vatsan läpi, en olisi enää edes varma että se on tiine. Kaikki kuvat otettu tänään, Suvi ollut töissäkin mukana ja ihan normaali oma itsensä. Kiira oli todennut, että ei tule kesää, ei tule pentuja. Ida melkein suuttui, kun hain tanssista ja kuuli, ettei synnytys ole alkanut. Elsa mittasi lämmöt itse, kun ei uskonut äitinsä vakuutteluja, että ne on normaalit (ja vaihtoi myös kuumemittarin varmuuden vuoksi). On se hienoa, että tälläisten kärsivällisten ja hyvähermoisten ihmisten kotiin tulee pentusia...

Vuorokausia siis ojalan laskuopin mukaan 59 tai 58, viitasen laskuopin mukaan 60. Tai 62, jos aloitetaan ajoreissusta Tampereelle (ei astunut vielä silloin).

Mammaloma alkoi kuitenkin tänään. Minun siis. Loppuviikko vain pikkaisen töitä. Lauantaiksi olen ilmoittanut koiran Lempäälään (Rosson, ei Suvia vielä). Jos veisi mamman mukana, saisi isikin osallistua synnytykseen... Ei vaineskaan. Pe illaksi olisi jo ilotteluakin varattu, olisi se mukavampi juhlistaa jo syntyneitä pentuja.

Lisäys: nyt on lämmöt 36,7. Jo ennen lämmönmittausta asiantuntijamieheni ilmoitti, että synnytys on tänään lähempänä kuin eilen.