Joskus muksut onnistuvat huvittamaan ihan normikeskustelussa. Tämänpäivän saldona lasten aito hämmästys Sepon ison auton sisätiloista- VIISI koirahäkkiä, äiti sun täytyy käydä katsomassa... Samoin ilahdutti oma ammatinkuvaukseni. Kuulemma mun työ on vähän kuin puutyöt. Tai siis sahaaminen. Idan mukaan hevosten hammashuolto muistuttaa sahausta. Ja ei pidä luulla, että puutyöntekijät ovat vahvoja ja hyväkuntoisia. Tai voivat he olla, mutta jos käyttää sirkkeliä, niin ei vaadi paljoa voimaa. Taidan laittaa mainoslauseeksi ammattitaitoista hevosten hampaiden sahausta sirkkelillä... Ja kysyi Ida myös, että onko Riina minusta nätti. Kysyi siksi, että Idan mielestä Riina on nätti:).

Suvi kulkee ihanasti treeneissäkin, meni aika kivan näköisesti Elsankin kanssa tänään Sepon tunnilla. Enemmän olen tehnyt Håpin kanssa. Nyt alkaa sujua leluleikit häiriössäkin. Ja tänään illalla sujui pentutokossa myös namileikkien jälkeen leluleikit. Kyllä on ihmisen elämä säälittävää, kun isoimmat murheet ovat, leikkiikö penneli vai. Nyt ei siis ole enää murheita, kun todistetusti leikkii. Ja tekee niitä osaamiaan juttuja.

Pitääkin ihan listata. Ollaan siis harjoiteltu puukapulan vauhti(?)noutoa, eli noutaa ja saalistaa sen jälkeen lelua mun kädestä. Tämä minusta sujuu oikein mallikkaasti yleensä. Tai ei halua irrottaa kapulaa ja yrittää ottaa sekä lelun että kapulan yhtäaikaa suuhun, ei kai paha virhe?

Ruutua tehty namialustalla. Ok, pitäisi ehkä kokeilla lähtisikö lelullekin.

Peruutuksen tarjoamista. Unohtaa tämän välillä, välillä peruuttaa metrinkin ok. Olen välillä sanonut per per.(ilman kelettä lopussa).

Sivulletuloa. Ihankuin olisi parinpäivän aikana hieman hoksannut missä pitää olla?  Pääsääntöisesti vinossa ja kamalan isolla käsiavulla.Tästä jatkettu käännöksiä vasemmalle ja oikealle. Välillä heittää makeasti pepun sivuun vasemmalle käännyttäessä (välillä ei).Ja myös sivuaskelia. ja pari askelta olen välillä mennyt eteen. Ja kun näin Twistin tekevän sellaisen pyörähdyksen videolla, koitin kait pari kertaa sitäkin.

Puunkiertoja ja siivekkeen kiertoja. Aika läheltä pitää lähettää, ei ymmärrä monen metrin päästä. Tässä olen vähän epälooginen, välillä teen agikiertoja miljoonaa lelun kanssa pakoon juosten ja Håpin pitää kääntyä tiukasti (kääntyy oikeinkin hienosti), välillä pitää tulla tokoasentoihin namin kanssa.

Alustaa nenukosketuksella. Menee rauhallisesti nokkasemaan, en oikein saa tähän vauhtia.Naksu käytössä välillä tässä.

Putkea ja estekäännöksiä. Pari kertaa lähetyksiä ja takaaleikkauksia.

Odottamista. Sujuu aika hyvin ruokakupilla kotona. Ulkona pysyy muutaman sekunnin, maks ehkä kaksikymmentä.Tästä kuitenkin todisteena koirien yhteiskuva:).

Ja istumista. Tänään pentutokokoulussa (olin vahingossa ilmoittautunut semmoiseenkin, luulin ilmonneeni sen pentuagikouluun- joka se alkaa myös sunnuntaina, pennun elämä yhtä koulunkäyntiä) tehtiin istumista, katsekontaktia (tätä en ollut ikinä tehnyt) ja maahanmenoa(tämä meiltä oli kielletty, mutta tehtiin ihan vähän vaan).

Jokohan siinä tuli kaikki? Lisäksi osaa hienosti odottaa kentän tai maneesin reunalla (ei vaadittu paikallaoloa, mutta ei saa tulla kentälle tai maneesin keskelle), koko ratsastuksen ajan. Ja tulee hyvin hevosen perässä lyhyillä maastolenkeillä. Näillä ollaan samalla harjoiteltu tuikitärkeää äläliiku käsky esim. ennen tietä. Tai käsky on kyllä odota, on ihmeellisesti oppinut tämän melkein itsestään. Ja osaa myäs mennä miljoonaa maneesin läpi SAA käskyllä (äitinsä tyttö).

Eli osaahan tuo jo jotain. Ja alla vielä kuva mamman kanssa leikkimisestä. Olimme Bodomjärvellä yksi ilta ja yllättäen pikkuranta oli tyhjä. Menivät tosi kovaa, vanha Herttakin innostui leikkimään hiekalla.