tai sen puute... Vaikka agiosuus oli ensin, aloitan silti tokosta. Teimme aloluokan liikkeet läpi. Bravuuri seuraaminen oli ihan kamalaa, jää metritolkulla taakse. Laitetaan "mennään" käsky nyt jääviin ja seuraa vain seuratessa. Saattaa se namin perässä seurata, pitäisi osata jo ilman nannaakin. Samoin sivua pitää vahvistaa ilman namikättä, musta mekein tuntuu, ettei se osaa koko sivukäskyä. Maahan meni huonosti, tähän otetaan (iloisella asenteella...) vapaasta liikkeestä maahan- samalla tulee ohjaajalle sopivasti kyykkytreeniä ja peruuttamalla liikkumista. Seisominen taisi olla hyvä. Luoksetulo ok. Päästi Lentsun luoksensa luoksepäästävyydessä.

Hyppää mieluusti, liiankin mieluusti (varasti ekalla kerralla). Seisahtui, mutta olisi halunnut hyppiä edestakas. Tähän käsinami ja sillä haetaan pysymistä samalla kuin liikun kohti. Pidossa sivulle ja aluksi kapula annetaan suuhun, kun siinä istuu hyvin saa nostaa itse kapulansa maahan. Ei vielä oteta sitä suusta pois, jos oppii pitämään, saapi silitellä. Kovin on vaikeaa muistaa mikä käsi tekee mitäkin... Ja mun pitää muistaa, etten marmata enkä liiku!!

Ja siitä asenteesta. Jollain tavalla mun pitää oppia olemaan iloinen Håpin innottomastakin tekemisestä- sehän itse asiassa innostuu, jos minäkin innostun, mutta tekee "hartiat kyyryssä", jos minä teen "eitästämitääntuu" asenteella. Pikkuinenhan on varsin herttainen ja yritteliäskin, siitä vaan se superdraivi on piilosalla. Itsensä peliin laittaminen ei ole ihan helppoa tälle ohjaajalle. Treenien teemana jatkossa ohjaajan virikeagi ja viriketoko Hopsukalle.

Päivän agiosuus Jaakon opissa. Olipa hieno uusi halli ja ehkä paras pohja millä olen koskaan agia tehnyt!

Kertakaikkiaan mun on opittava katsomaan sitä koiraa. Ja en saa heilauttaa koiraa maatakiertävälle radalle korkealla kädellä. Suvi tiputti normaalia enemmän rimoja. Alkaa lähteä hyvin kauempanakin olevalle esteelle, vaikka itse liikun jo kohti seuraavaa. Ehkä paras anti tänään oli uusi keinutreeni. Mähän en ole saanut keinuvirhettä treeneissä simuloitua millään. Kisoissa niitä kuitenkin tulee ajoittain. Olen ajatellut syyn johtuvan, etten uskalla kisoissa ohjata niin kaukaa kuin treeneissä, mutta eipä se ota virhettä treeneissä vaikka olisin lähelläkin. MUTTA, kun aloitin keinun viereltä, tein persjätön ja liikuin sivusuuntaan---lentokeinu!! Nyt on työkalu millä treenata!