Illalla takaisin kotiin, mukavahan se on tulla, kun koirat ja lapset on onnessaan. Astianpesukonekin oli laitettu päälle (todnäk. ekaa kertaa sitten mun lähdön, koska koko tiskipöytä pullollaan likaisia, vaikka konekin täysi...). Håp oli syönyt valopannan, jonkun leikkikalun ja unohtanut olevansa sisäsiisti, no news there. ida oli harjoitellut paikallaistumista ruokahetkillä, hyvin kuulemma sujuu. Siivosin olkkarin ja ruokahuoneen, muuta en vielä jaksanut.

Mukavia uutisia naamakirjassa, Tarja ja Zici olivat voittaneet PM kultaa, superonnittelut. Ja hieman pienemmissä mittelöissä Pörje oli voittanut alokasluokan ja sai kolmannen ykkösensä ja eikö se ole silloin TK1!. Hyvä Sirpa ja Pörje.

Mulla oli Tanskassa iltaisin aikaa ja olen nyt suunnitellut mitäkaikkea pitää muistaa pennulle opettaa.(Sain listaan 20 tokoasiaa, jos seuraamiset lasketaan yhdeksi. Jos seuraaminenkin jaetaan käännöksiin, sivuaskeliin ja juoksu/hidas kävely, tulee paljon enempi..) Voi olla, että on vähennettävä vieläkin töitä... Illalla teimme kapulanpitoa sivulla, kokeilin pari kertaa ottaa sen kapulan suusta ennen namiploppia, ei ihan onnistunut, mutta oli melkein lähellä onnistua? Namiploppia odottaa sivulla istuen jo aika monta sekuntia, tosin menee välillä maate kapula edelleen suussa. Seisomista seuruusta, ei meinannut muistaa heti. Maahankin meni taas vähän hittaasti. Oli muutenkin aika löysän oloinen, on ehkä sittenkin saanut reippaasti ulkoilua.

Tanskan (heppa)luennot hyviä. Tosi mielenkiintoinen hevosen selän liikkumista ja kinematiikkaa eri askellajeissa ja liikkeissä kartoittava esitys, wii-pelin laitetta mm. hyödynnettiin tässä. Samoin ajatuksia herättävä hyvin nuorena aloitettu treenamisen vaikutus myöhempään jänteiden ja ligamenttien kestävyyteen luento. Tuloksena oli yksinkertaistettuna, että vaarallisinta on karsinalepo ja rasituksen puute. Laidunliikunta alle vuotiaalle paras (sopivasti pientä liikettä ja muutama spurtti ja touhuilua joka päivä). Laitumellakin kannatti laittaa esim. vesi ja lisäruoka sadanmetrin päähän toisistaan, niin liikkuvat luonnostaan enempi. 6 viikkoisena  aloitettu juoksumatto/tai autonperässä laukkatreeni ei sekään ollut hyvä, mutta silti parempi kuin karsinalepo... Toisaalta aika maalaisjärjelläkin ajateltuna loogiset tulokset, mutta hyvä se on, että joku saa niistä ihan paperille jotain statistiikkaa.