Tämä Håp versio on kyllä äitinsä lapsi, mutta vain vielä rohkeampi ja itsenäisempi. Aamulla tallilla tuli melkein laitsalle asti perässä, mutta sitten Tomppa oli menossa hakemaan lisää heppoja ja niin päätti pentu mennä  uuden isäntänsä kanssa hakureissulle. Taaksensa ei vilkaissut. Eikä ollut kiire mun luokse, kun palasin talliin. 

Töissä monella tallilla ulkona leikkimässä. Ei ole väliä, missä minä (tai Suvi) on. Kynnarissa oli ihqu russelinpentu, ei edes lähtenyt laitsaretkelle, vaan jäi pennelin kanssa leikkimään, vaikka muu lauma poistui. Kun pakkasin muut koirat autoon, lähti parin irlanninsetterin mukaan. Kun sen hakee, antaa kyllä kiinni ja katsoo hämmästyneenä että onko pakko jo nyt lähteä?

Kotona haettiin toisen naapurin kuin eilen pihalta. Oli naapurin leikkimökin verannalla puuhastelemassa. Ja senjälkeen lähti metsäretkelle (kaikki nämä yksin, vaikka muut koirat irti pihalla). Että sellainen laumaviettinen ihanuus meillä. Kyllä se ihmisenkin kanssa leikkii, jopa mielellään, mutta mikäli ei aktiviteettia tarjolla, pärjää omasta mielestään hienosti itsekseenkin. Kärsivällisyys on omistajan kanssa samalla tasolla. Osaa istua ja istuu noin kaksi sekuntia, jonka jälkeen pitäisi jo tapahtua jotain. Hyppää yleensä ylös ja istuu taas (kaksi sekuntia). Meille räätälöidään vähän nopeammat tokokisat sitten isona, saadaan useampi koira päivässä arvosteltua.

Piipahdettiin hallilla lähinnä Suvin keinua vahvistamassa. Ei tietenkään mitään ongelmaa keinun kanssa oman hallin pihalla (olen hukannut avainkortin). Sain kaksi kertaa kyllä A:n läpi juoksemaan. En keksinyt mitään vaikeaa ratakuviota, mentiin vauhdilla vedättäen kaikki kontaktit. Håp teki putkea, ei vieläkään (johan se on ainakin kolme kertaa kokeillut) mene pelkällä putki käskyllä tai edes näyttämällä. Yksin treenattaessa ei voi edes jättää istumaan ja mennä kustumaan (kun se istuminen on se kaksi sekuntia), heittelin sitten remmiä putkeen (kun muut lelut unohtui kotiin) ja meni sen perässä. Palkkana ABC:n maksamakkaraa spruutattuna suoraan suuhun, maistui! Saattaa olla, että tässä mun treenitavassa olisi jotain parannettavaa. Tehtiin me pari kertaa yhtä hyppyä. Kun ei sille kuolleelle lelulle lähde, heittelin remmiä riman yli ja sanoin hyppy. Meni näin ihan ok. takaakierron osasi vasemmalta, ei oikealta. Mennään ne jatkossa siis vain vasemman kautta? Tykkää repiä lelua hallinkin pihalla (eli tänään remmiä), kai se on hyvä asia edes. 

Tänään musta tuntuu, että kaikki muut osaa kouluttaa koiransa niin sata kertaa mua taitavammin.