Suvi Janitalla ensin. Huono suunnitelma mulla (taas!), huonoa ohjausta tai kokonaan ohjauksen puutetta. Kauheaa karjumista, josta ei mitään hyötyä, sensijaan että käyttäisin vartalo-ohjausta, jota koirakin lukisi. Ei ikinä uskoisi, että olemme harjoitelleet puti/kontakti erotteua tämänpäivän perusteella. Mutta osasin pari niistoa alussa (laiha lohtu):

Suvin jälkeen Håp. Ei mennyt kontaktiesteille, kun ei niitä osaa vaan ymmärsi ihan itse (ohjauksesta huolimatta) valita putket. Palkkaus väärään suuntaan. Harjoittelimme koiran lähettämistä ohjatulle esteelle huiskasemalla ja mun liikettä pois (helmasyntini, johon Suvin ollut hankala tottua). Håp saattaa oppia tämän. Sanoinkin Janitalle, että luulisi  mun kouluttamisen olevan Håpin kanssa jo helpompaa kuin aikoinaan Suvin kanssa. Mutta niinvaan ei ole luulo tiedon väärti tässäkään. Håppaleenaa ei saa moittia, se hölkytteli ihan pätevästi mun mielestä ainakin.

Sieltä Lentsun luo. Tässähän lähtöasetelmakin on, että mä en osaa tai tiedä, mutta voisi sitä silti oppia nopeammin, ohjaaja siis. Tokoasiat pitää kirjata yksityiskohtaisemmin ylös, kun niitä muistan niin huonosti.

Palkkaamattomuustreeniä, tai keksitään joku juttu, mistä tulee palkka jatkossa. Vaikeaa oli, Koitan nyt miettiä jonkun meille sopivan jutun. Kapulan pitoa tarjoamalla, ja palkataan siitä pidosta, ei tiputuksesta. Hyppynoutoa, sana oli over (en muistanut tänään), seistään paikoillaan, mutta saa peruuttaa luoksetulovaiheessa. Noudossa vaaditaan tulemaan sivulle asti, palkka sivusta, vaikka palikka olisi tippunut ennen sitä.  Alustaa kaukaa, voi käydä näyttämässä ensin. Taas seistään heilumatta itse ja palkataan vasemmalla tehdystä sylkkäristä aina ja lähetetään haluttaessa uudelleen. Sama ruudun kanssa.

Olin ymmärtänyt liikkeestä pysähdysharjoitukset väärin, kuinka yllättävää. Nyt siis erikseen sitä namikuppitreeniä ja erikseen liikkeestä seis/maahan. EI yhdessa!! Seuraamiseen lisätään hidas kävely, rytminmuutoksella, ei suoraan. Samoin etäisesti juoksua ,muistuttava askellus (on se kumma, kun voisi kerrankin esittää hurjaa juoksuvauhtiansa, niin pitää vaan sipsutella:)). Ja ei edelleenkään marmateta matkalla, vaan ollaan hiljaa ja katsotaan eteenpäin...

Eivät pääse helpolla nämä mun valkut. Loppukaneettina onneton ohjaaja, koirat ihan kivoja.

Lisäys: Ilta kouluratsastusta katsomassa, tutut hepat liikkuivat hyvin. Hain Omien tänään meille ja on tehnyt suuren vaikutuksen Jaakkoon. Pojan mukaan Omie on lihaksikas, valpas, uskomattoman nopea tottelemaan, tykkää meetvurstista. Pelkäsi koiran menevän pilalle, jos kokeilee sen kanssa temppuja. Ellu antoi luvan kokeilla- Jaakko on löytänyt ainakin häpeä/hyrrä/maahan...istu on hukassa. Otti Omien omaan huoneeseen yöksi, yleensä ovi visusti kiinni, nyt saa olla auki ja tuli just sanomaan, että koira istui sylissä katsomassa tietsikkaa. Saapa Omppukin annoksen amerikkalaista poliitiikkachattiä (tai jotain sellaista Jaakko yleensä kuuntelee). Ja lapseni älykkäitä kysymyksiä tänään oli mm. onko kaikilla menestyneillä koirilla NUORI NAISohjaaja?