Kirjaan nyt muistaessani jotain ylös. Tai kuten Jaakko sanoisi kirjoitan alas.

Zeijkon kurssilla tehtiin paljon kääntymisiä ja pikkasen kontakteja.

- KÄDET!!. Jos haluaa tiukan käännöksen, ei voi huitaista pitkälle eteen. Oli opettanut koiralleen suuntakäskyt, jotka aina tarkoittavat tiukkaa käännöstä, vaikka ne tehtäisiin kuinka kaukaa esteestä. Ei käytä koskaan kahta kättä ohjauksissa (tästä kuulemma tunnistaa suomalaiset maailmalla...). Ei käytä käsiä kontaktivapautuksissa, vaan ainoastaan suullisella luvalla saa lähteä. Palkkaa paljon kädestä, jotta koira hakeutuisi tarvittaessa lähelle. Palkkaa paljon myös juoksemalla esim. käännöksen jälkeen koiran edelle, jotta koira oppii paitsi nuolemaan siivekkeen, myös jatkamaan tiukasti tarvittaessa (huono selitys, mutta ajatuksena koira tekee 180 asteen mutkan, ei käänny 90 astetta siivekkeeltä ja ammu johonkin suuntaan)

- lähettää valssiin aika kaukaa, ei muutenkaan mene niin lähelle esteitä, koiran pitää tietää ennen ponnistuspaikkaa mihin ollaan esteen jälkeen menossa (oliko tässä jotain uutta??:D)

- Suville ehdotti käyttämään enemmän suullisiakin käskyjä ja valmistelemaan käännökset paremmin. Valsseissa olin kokoajan väärässä paikassa (niin mä ole Turussakin, Nummelan kenttä ei parantanut asiaa...). Käski kellottamaan onko Suville pyöritys lyhyempää reittiä parempi kuin ulkosiivekkeen kautta ottamalla. Ei kuulemma voi sillä nähdä ilman kelloa. Kokeili Suvilla muutamaan otteeseen, moni asia meni hyvin, mutta kun yritti saada suhisemalla ja itse paikoillaan ollen neitiä hyppäämään, sanoi Suvi ettei mene mihinkään, jos ei liike jatku ja rumasti sihistään!

- kontakteilla, jos ongelmaa ylösmenoissa, ehdotti ratkaisuksi kovaa vauhtia ja jättäytymistä koiran taakse alkuun. Kuulemma, jos menee tarpeeksi kovaa, osuu lähes aina. Näytti toimivan ainakin Punssilla muutaman kerran perusteella. A:lla innokas kurssilla ollut  mali kyllä onnistui hyppäämään yli kertatoisensa jälkeen. Palikan avulla vähän parempi. Ja naksulla palkka oikeasta suorituksesta. Alasmenolle ei erillistä käskyä, vaan koko puomi on se käsky (näin mä olen kyllä tehnytkin, tai huutelen sitä alas jokapaikassa...). Koiran pitää haluta mennä kovaa oikeaan paikkaan. Käytti targettia myös kokeneilla koirilla treeneissä säännöllisesti. Oma sijoittuminen sai oilla missä vaan. Välillä pitäisi malttaa pysäytellä ne kontaktit myös kisoissa. Jos ei targetilla opetettu, voi laittaa lelupalkan eteen ja palkata sinne, ja palkata nimenomaan katseesta leluun, ei ohjaajaan (taas naksulla). Ja jos haluaapi niitä kontakteja kisoissa treenata, ei uudelleen istuttamisesta kontaktille ole mitään hyötyä, vaan koko este uusiksi.

Kurssi oli antoisa, kiitos opelle ja Saijalle. Aamun Jennykin ok, Hurraa otti vähän kevyemmin sen.